25 janeiro, 2013

Atum com Carambola

Tuna with Carambola

Atum com carambola

Ingredientes

100 g de atum  
1 carambola pequena
Molho de shoyu:1/3 de xícara de shoyu
1 dente de alho ralado
1 colher (sopa) de gengibre ralado
Molho de manga:  1 manga pequena batida no liquidificador

Modo de preparo

Doure rapidamente os quatro lados do atum em uma frigideira antiaderente untada com óleo. O interior do peixe deve manter-se cru. Transfira o atum para uma travessa e coloque-a sobre uma bacia com gelo a fim de cessar o cozimento da carne. Corte o atum em cinco fatias.
Misture todos os ingredientes do molho shoyu e mergulhe nele as fatias de peixe. Deixe marinar por 20 minutos. Lave a carambola e corte cinco fatias bem finas da fruta.
Distribua o molho de manga no prato e disponha no centro as fatias de atum intercaladas com as de carambola.
Recipes in English
Ingredients
100 g of tuna
1 small carambola
Shoyu sauce:
1/3 cup soy sauce
1 clove garlic, grated
1 spoon (soup) of grated ginger
Mango sauce: 1 small mango in a blender beat
Preparation
Brown quickly all four sides of tuna in a nonstick skillet greased with oil. The interior of the fish must remain unfired. Transfer the tuna to a platter and place it over a bowl with ice to stop the cooking of meat. Cut the tuna into five slices.

Mix all ingredients of soy sauce and immerse the slices of fish. Let marinate for 20 minutes. Wash and cut carambola five very thin slices of fruit.
Distribute the mango sauce on the plate and arrange the slices in the center of tuna interspersed with the carom.

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